Dijelovi kože-Kreme za lice za sve tipove kože


Oct 18, 2016 , ,

Za početak moramo znati da je koža podijeljena u tri dijela: epidermis, dermis i hipodermis.

In short, money is important in putting up your business and seeing to it that it operates smoothly from day one onwards.

Dijelovi kože

Osim našeg uticaja, koža je izložena mnogim uticajima sredine i načina života kojim živimo. Prirodna kozmetika ima za cilj da koži vrati njenu prirodnu hranu i zaštitu koja je potrebna da bi odolila svim izazovima.

 

Epidermis

Epidermis je površinski sloj kože , koji je u kontaktu s vanjskim svijetom. Ovaj sloj se sastoji uglavnom od keratinocita, melanocita (odgovornih za tamnjenje) i Langerhansovih stanica (imunološke stanice). Ovaj sloj ima ulogu da štiti naše tijelo od toksina, bakterija, gubitka tečnosti, ozljeda i drugih vanjskih uticaja.

...

Epidermis

...

Dermis

Dermis

Dermis se nalazi odmah ispod epidermisa. Dermis je debeo, elastičan ali čvrst srednji sloj kože. To je mjesto gdje se stanice množe a koje će zamijeniti one koje su eliminirane u epidermisu. Dermis sadrži brojne krvne žile koje pružaju prehranu za kožu. Glavne komponente dermisa su kolagen i elastin. To su vezivna tkiva, koja daju snagu, fleksibilnost i vitalni su dio zdrave kože. Ove komponente utisnute su u gelastu supstancu koja sadrži hijaluronsku kiselinu a ima visoku sposobnost vezivanja vode i pomaže u održavanju volumena kože.

 

Hipodermis

...
Hipodermis je najdublji sloj kože . Ovaj sloj je bogat mastima i krvnim žilama. Njegova uloga je da apsorbiraje pritisak kojim je koža podvrgnuta i štiti od promjene tjelesne temperature .

 

 

 

 

 

 

 

 

OK-Biocosmetics proizvodi