Eliksir života – Pomoć pri uklanjanju ožiljaka u jednom proizvodu


Apr 24, 2017

Eliksir života – Pomoć pri uklanjanju ožiljaka u jednom proizvodu

Može li eliksir života biti skriven u kremi? Jedan sastojak mnogih popularnih tretmana otkriven je kako produžava život za petinu! Naučnici su otkrili eliksir života, a mogao bi se već nalaziti u vašoj kupaonici.

Neke od funkcija alantoina u njezi kože jesu da djeluje umirujuće na kožu, te da ima sposobnost „uklanjanja“ viška kože.  Pomaže u odstranjivanju vanjskog sloja epidermisa i potiče stvaranje zdravih tkiva. Također omekšava kožu i omogućava joj da apsorbira više vlage. Osobito je djelotvoran u liječenju rana, opeklina, čireva kože, ekcema i bilo kakve druge abrazije na koži.

Proizvodi bazirani na alantoinu

Postoji niz hemijskih spojeva koji su dobri za kožu, i jedan od najsvestranijih je alantoin. Alantoin ima niz primjena za njegu kože, a smatra se da ima hidratantne učinke, kao i svojstva koja pomažu u stvaranju glatke, zdrave kože. On se nalazi u brojnim različitim proizvodima, kao što su tretmani za ožiljke, protiv akni i hidrataciju, te je pogodan za sve tipove kože.

Alantoin za akne i ožiljke

Ako je vaša koža gruba ili ima ožiljke s ozbiljnim ili hroničnim aknama, proizvodi koji sadrže alantoin mogu biti dobar izbor kada je riječ o izlječenju takve kože i umanjenju nesavršenosti na koži. Alantoin također pruža prirodnu zaštitu uz liječenje kože i vjeruje se da potiče regeneraciju stanica. Poticanjem prirodnog procesa pomlađivanja, alantoin može pomoći u uklanjanju ožiljaka i stvoriti uravnoteženi ton kože.

Alantoin za glatku, vlažnu kožu

Postoje mnogi proizvodi na tržištu koji pomažu osvježiti i omekšati suhu kožu na licu i rukama, ali mnogi od njih sadrže potencijalno opasne ili iritirajuće sastojke koji mogu naškoditi osjetljivoj koži. U svakom slučaju, sintetičke kreme donose više štete nego koristi. Više o ovoj temi pročitajte na linku.

Ne samo da alantoin pomaže koži da zadrži vlažnost, već  također i potiče kožu da odbaci mrtve stanice i razvija nove, što potiče razvoj zdravih stanica i poboljšava strukturu i izgled kože. Ako imate osjetljivu kožu sklonu upalama i crvenilu tada korištenje proizvoda koji sadrže alantoin može vam pomoći  pri zaštiti i ozdravljenju vaše kože i to bez ikakvih daljnjih štetnih učinaka. Alantoin je ne-iritirajući i može se koristiti na koži svakodnevno, iako se osobama s osjetljivom kožom savjetuje da postupno ispituju upotrebu ovog proizvoda.

Alantoin ima antiinflamatorno (protiv zapaljenja) dejstvo i napada toksine (otrove). U kremama za lice i drugim proizvodima za njegu tijela se koristi kao hidratant i ljekovita supstanca. Posebno je efikasan u uklanjanju mrtvih ćelija na površini kože, čije tretiranje dovodi do zdravije i mekše kože.

Korištenje kozmetike s alantoinom

Oni koji su osjetljivi na kozmetiku mogu imati koristi od upotrebe proizvoda koji sadrže alantoin, a posebno je važno spomenuti da je OK BIOCOSMETICS WITCH HAZEL & ALANTOIN 100% prirodan proizvod.

Mnogi različiti kozmetički proizvodi sadrže ovaj ne-iritirajući spoj, kao što su, na primjer, korektori između ostalih. Ako je vaša koža sklona osipima i drugim iritacijama kada nosite čak i najbolju šminku iz drogerije, možda biste htjeli razmisliti o kupnji kozmetičkih proizvoda koji sadrže alantoin kako bi se smanjio rizik od izbijanja osipa i drugih reakcija.

Ne samo da je ova OK BIOCOSMETICS WITCH HAZEL & ALANTOIN krema za lice manje iritirajuća od ostalih spojeva koji se često nalaze u kozmetici, također može ublažiti učinke drugih, štetnih sastojaka ukoliko je nanosite kao podlogu za druge kozmetičke proizvode.

Regenerativna krema WITCH HAZEL AND ALANTOIN je lagana i hidratantna krema prilagođena koži koja se lahko masti. Uz već spomenuto ljekovito bilje sadrži i biljno ulje riže koje se bori protiv slobodnih radikala, štiti od UV zračenja, te djeluje protiv podočnjaka. Ekstrakt korijena „arrowroot“ matira i čisti kožu. Eterično ulje ružmarina u mješavini sa mirisom vanilije djeluje jednostavno neodoljivo i aromatizirira, te zaokružuje cjelokupni doživljaj kreme. Također, neizostavni vitamin E revitalizira i čini kožu mehkom.

Kombinacije problema sa kožom

Kada govorimo o problemima sa kožom, najčešće govorimo o više problema koji se isprepliću. Evo nekoliko kombinacija koje će pomoći problematičnoj koži.

Ako je vaša koža sklona iritaciji kada nosite zaštitu od sunca, razmislite o prebacivanju na OK BIOCOSMETICS brand koji sadrži alantoin- WITCH HAZEL AND ALANTOIN u kombinaciji sa OK BIOCOSMETICS BB KREMA ZA ŽENE 6 U 1. Ne samo da će vam pružiti UV zaštitu, već će također hidratizirati vašu kožu i potaknuti razvoj zdravih stanica, budući da proizvod blokira UV zrake.

Ako želite sve pogodnosti kreme sa alantoinom zbog problematične kože, ali želite svojoj koži obezbijediti i kraljevski tretman protiv bora, onda svoju OK BIOCOSMETICS WITCH HAZEL & ALANTOIN kremu možete kombinirati sa OK BIOCOSMETICS Q 10 kremom za lice ili OK BIOCOSMETICS BOTOX EFFECT kremom. Odaberite svoju savršenu kombinaciju i obezbjedite svojoj koži njegu kakvu zaslužuje i koju zahtjeva.

Prednosti OK BIOCOSMETICS WITCH HAZEL & ALANTOIN kreme za lice 

Ono što izdvaja ovu kremu od ostalih krema na našem tržištu jeste, naravno, činjenica da je ova krema 100% prirodna i ne šteti našem zdravlju. Pored ove jako bitne činjenice, također treba istaći da ova krema sadrži i „Witch hazel“. Kao što i sam naziv kreme kaže, „Witch hazel“ je jako bitan sastojak ove kreme.

Šta je to „Witch hazel“?

„Witch hazel“, ili „Vještičiji lijesak/lješnjak“ je ljekovita biljka, a koristi se u liječenju mnogih bolesti. Kako je bogata taninima djeluje kao adstrigent, skuplja tkivo, podiže tonus krvnih žila pa je izrazito korisna kod proširenih vena i raznih kožnih oboljenja. Djeluje smirujuće i opuštajuće na kožu.

Hidrolat “Witch hazel”  sadrži tanin koji se bori protiv bakterija, reguliše nivo sebuma te je pogodan za osjetljivu kožu sklonu crvenilu.

Witch Hazel je ekstrakt iz lišća i kore grmova Hamamelis virginiana iz Sjeverne Amerike. Ima dugu historiju u raznim narodnim medicinskim tretmanima. Primarna upotreba tokom godina bila je za liječenje stanja kože, a naučnici tek počinju shvatati kako djeluje i kako može koristiti koži.

Protuupalno djelovanje Witch Hazel-a

Jedna od najimpresivnijih svojstava vještičijeg lješnjaka je njezin protuupalni učinak na stanja poput pelenskog osipa, opekotina i ugriza buba. Kada je riječ o upalama uzrokovanim slobodnim radikalima u stanicama kože, samo dva ekstrakata pokazala su aktivne efekte čišćenja i zaštitnu aktivnost protiv oštećenja stanica, a od kojih je jedan Hamamelis virginiana- eksperiment vodili naučnici japanskog Shiga Central Laboratory.

Antimikrobno djelovanje Witch Hazel-a

Druga tradicionalna namjena vještičijeg lješnjaka je ublažavanje posljedica dejstva otrovnog bršljana na kožu i liječenje modrica i posjekotina, ili nadražaja od virusa i bakterija. Njemačka studija koju je 2002. preuzela Američka nacionalna biblioteka za medicinu proučavala je antimikrobnu aktivnost Witch Hazel-ovog destilata na bakterijama i gljivicama kao što su Staphylococcus aureus, Candida albicans i drugi organizmi in vitro.

Rezultati su pokazali značajnu antimikrobnu aktivnost, što dovodi naučnike da zaključe da Vještičiji lijesak može pomoći u sprječavanju bakterijske kolonizacije koja ima središnju ulogu u razvoju atopičkog dermatitisa i intertrigo dermatitisa, kao i drugih mikrobnih stanja kože .

Svoju OK BIOCOSMETICS WITCH HAZEL & ALANTOIN kremu potražite u najbližoj  trgovini za 11,95 KM.

100% prirodno, 100% za vas!

Više o kremi na:

http://ok-biocosmetics.com/portfolio-item/witch-hazel-alantoin/

https://www.facebook.com/OKBIOCOSMETIC/photos/a.1639431129697730.1073741829.1451978358443009/1639432646364245/?type=3&theater