KAKO PRAVILNO NJEGOVATI KOŽU U 30-im?


Apr 16, 2017

KAKO PRAVILNO NJEGOVATI KOŽU U 30-im?

Znate li da su 30-e nove 20-e? Pravilnom njegom naše kože 30-e ne moraju neizbježno ostavljati svoj trag na našem licu. U najmanju ruku, možemo usporiti vrijeme i duže se zadržati u 20-im godinama!

U 30-tim, možda ste počeli primjećivati znakove starenja uzrokovane okolnostima koje mogu uzeti danak na vašoj koži, kao što su stres ili hormonalne oscilacije (zbog starosti, trudnoće, ili lijekova). To znači da su 30-te idealno vrijeme da se njega kože počne uzimati za ozbiljno, ako to već niste učinili. Vaša rutina za njegu kože više ne treba da se sastoji samo od osnove – sredstvo za čišćenje, toner i ovlaživač. Sada je vrijeme da se osigurate da su proizvodi koje koristite i dalje dobri za vašu kožu, a i pravo je vrijeme za dodavanje dodatnih proizvoda (kao što su serumi ili kreme za njegu kože oko očiju). Evo šta trebate znati o brizi za vašu kožu u svojim 30-im.

          Kako se mijenja koža tokom 30-ih?

Tokom vaših tridesetih koža postaje tanja, njen stanični proces obnove se usporava i ne može zadržati vlagu tako učinkovito, što može rezultirati u sljedećem:

 

energija vaše kože se smanjuje …

Tijelo uzima energiju koja joj je potrebna za funkcionisanje stanica iz hranjivih tvari u hrani koju jedemo. Kako godine prolaze, krvne žile postaju manje učinkovite u cirkulaciji tih hranjivih tvari. Ostale komponente koje koriste stanice u proizvodnji energije također počinju da prirodno slabe s godinama. Kada koži nedostaje energije, onda više ne može završiti obnovu procesa učinkovito, što uzrokuje bore. S nedovoljno energije, slobodni radikali – koji su nastali kada je koža izložena UV svjetlu – mogu ubrzati proces starenja jer oni mogu oštetiti DNK, kožu stanične membrane i druge proteine ​​koji su potrebni za regeneraciju stanica kože. Kao rezultat toga mogu se pojaviti problemi kože poput pigmentacije i neujednačenog tona kože.

 

Linije i bore se počinju pojavljivati ​​…

 

Najviši slojevi kože – epidermis i dermis – postaju tanji u našim tridesetima. Dermis je strukturni sloj kože i održava krvne žile i strukturne proteine kao što su kolagen i elastin. To je ta struktura koja održava kožu čvrstom. No, kako dermis postaje tanji, koža počinje gubiti elastičnost i bore poprimaju uočljiviji oblik, na primjer, na čelu. Isto tako, one fine‘osmijeh linije’ili ‘noge vrane’ oko očiju mogu postati izraženije.

 

Vaša koža postaje na dodir suha i pahuljasta …

 

Hidratizirani dojam kože daju nam ulja i masti koje, naravno, proizvode stanice. Oni pomažu u zaštiti i oblaganju kože. Ovi lipidi su odgovorni za držanje stanica kože zajedno i oblaganje kože svojim prirodnim vodonepropusnim slojem. Kako starimo, proizvodnja tih lipida se smanjuje, što rezultira suhom i pahuljastom kožom. Tokom ove faze, može biti teže za vaše proizvode za njegu kože da prodru u kožu i učinkovito rade svoj posao.

 

Koji ključni sastojci za njegu kože će pomoći rješavanju tih pitanja?

Koenzim Q10: Koenzim Q10 igra ključnu ulogu u koži kada se radi o energetskim procesima, pretvaranju hranjivih tvari u staničnu energiju koja se može koristiti od strane stanice. Količina ove vitalne tvari protiv starenja, naravno, u našoj koži se smanjuje kako mi starimo, tako da postaje važnije nego ikada tražiti rješenja za njegu kože koja sadrže ovaj sastojak.

Predstavljanje BIO kreme protiv starenja za sve od  30-ih do 40-ih …

Tu je jedan proizvod koji može pomoći u potpori i zaštiti vaše kože tokom tog razdoblja starenja, kao i pomoći spriječiti znakove starenja, a to je OK BIOCOSMETICS Q10 Anti-aging krema 30+

 

OK BIOCOSMETICS Q10 Anti-aging krema 30+ sadrži vitalni Koenzim Q10 koji će pomoći vašoj koži i potaknuti energiju i intenzivnu hidrataciju, koža postaje glatka i borba protiv prvih znakova starenja počinje. Naravno, ova krema je 100 % prirodna, tako da možemo biti 100 % sigurni da smo izabrali pravu njegu za našu kožu. O štetnom uticaju sintetičkih krema pročitajte ovdje.

 

Primjena koenzima Q10 u obliku kreme može pomoći vratiti prirodne razine Q10 i time koži dati energiju koja joj je potrebna za učinkovito popravljanje i zaštitu kože. Ti pozitivni učinci mogu rezultirati smanjenjem vidljivih znakova bora.

OK BIOCOSMETICS Q10 Anti-aging kremu 30+ pronađite u najbližoj  poslovnici za 15,50 KM i pružite vašoj koži njegu koju zaslužuje još danas, a vaša koža će vam uzvratiti ljepotom i zdravljem već sutra!

Više o kremi na:

fb fun page

web site post