Manuka kao saveznik u borbi sa problematičnom kožom!


Apr 24, 2017

Manuka kao saveznik u borbi sa problematičnom kožom!

Jeste li čuli za nevjerojatnu njegu kože i iscjeliteljske prednosti Manuke meda? Pa, trebate isprobati još impresivnije Manuka ulje!

 

Rasprostanjen po cijelom Novom Zelandu autohtoni  Leptospermum scoparium, ili Manuka, također poznat kao čajevac, na Novom Zelandu poznat je po svojim lajama koje su rani naseljenici koristili za čaj. Izgleda kao mali grm s tačkastim lišćem.

Manuka med

Manuka med

Zadnjih 20-ak godina intenzivno se radi na naučnim istraživanjima o ljekovitosti manuka meda, nevjerovatnom, 100% prirodnom proizvodu, nastalom iz predivne ” saradnje ” manuka biljke i pčela.

Radi se o mono-cvjetnom medu kojeg prozvode pčele skupljajući nektar sa žbunja manuka biljke. Ta cvijetna dragocjenost sadrži mnoge blagotovorne hemijske spojeve, uključujući organske kiseline, minerale u tragovima, protivmikrobne spojeve, vitamin C, A i beta-karotin, kao i sve vitamine B-grupe. Manuka med je pravi lijek za mnoge zdravstvene probleme modernog čovjeka!
Manuka med vrsta je meda sa najjačim protuupalnim djelovanjem. Pokazao je iznenađujuće rezultate u kliničkim ispitivanjima, a upotrebljava se, između ostalog, i u liječenju kožnih čireva i opekotina trećeg stepena. Također je izvrstan za tretiranje tegoba disajnih puteva.

 

Manuka ulje

Jeste li čuli za nevjerojatnu njegu kože i iscjeliteljske prednosti Manuke meda? Pa, trebate isprobati još impresivnije Manuka ulje!

Maori ljudi na Novom Zelandu su koristili ovo ulje stoljećima, a kasnije je proslijeđeno i na evropske doseljenike nakon njihovog dolaska. To prirodno iscjeljujuće ulje ima nevjerojatne prednosti za zdravlje vašeg tijela i kože. Ne postoji ništa što volim više od otkrivanja inovativnih sastojaka koji imaju veliku historijsku pozadnu kojom bi podržali svoje tvrdnje!

 

Manuka ulje

brzo dobiva popularnost u području aromaterapije. Neki aromaterapeuti vjeruju da iako je učinkovitost Manuka ulja kao baktericida i fungicida dramatična – Manuka ulje ima i svoju drugu stranu. Vodeći njemački aromaterapist, Ruth von Braunschweig, izvještava o senzualnoj, “dobro osmišljenoj” strani Manuka ulja, navodeći da je korisno za ljude sa osjetljivim živčanim sistemima i onima koji pate od stresa i tjeskobe, stanja koja se često klasificiraju u alergijske reakcije.

Navodi da je Manuka ulje vrlo učinkovito za mnoge probleme s kožom. Ono jača psihu i istodobno stabilizira kožu, čini je otpornijom jer opušta živce kože, također  i aktivira regeneraciju stanica za vanjske slojeve kože. Čini da koža ne reaguje pretjerano – tako da osip ne izlazi tako brzo.

Stoga je Manuka korisna za osjetljivu kožu, osobito onu sklonu svrbežu, aknama, upalama i infekcijama.

Koja je razlika između Manuka ulja i Manuka meda?

Manuka med,

je napravljen na Novom Zelandu i potiče od pčela koje oprašuju autohtono Manuka drvo. Ovaj dragocjeni med ima mnogo veću antibakterijsku aktivnost u usporedbi s redovitim medom koji biva uništen ukoliko je izložen toploti i svjetlu. Antibakterijska svojstva mogu se pripisati visokim razinama enzima koji se nalaze u prirodnoj formulaciji! Možda ste primijetili da se Manuka med može uvelike razlikovati po cijeni, a to je zbog jedinstvenih faktora Manuka stabla i razinama antibakterijskog djelovanja.

Manuka ulje,

s druge strane, dobiva se sakupljanjem lišća sa Manuka stabala i vađenjem ulja kroz destilaciju parom. Prema Manuka Biotic, Manuka ulje je zapravo 100 puta jače od Manuka meda u usporedbi gram za gram! Također je 30 puta jače od ulja čajevca (Tea Tree)! Ovo nevjerojatno ulje djelotvorno je kao antibakterijsko, antifungalno, antimikrobno i protuupalno sredstvo. Jedna od najvećih razlika između Manuka meda i Manuka ulja, međutim, je da je Manuka ulje potpuno vegansko! Budući da proizvodnja ovog ulja ne uključuje upotrebu pčela, Manuka ulje mogu koristiti oni koji ne koriste proizvode životinjskih nusproizvoda.

Koje su prednosti njege Manuka ulja?

Budući da je Manuka ulje ispunjeno antibakterijskim svojstvima, savršeno je za čuvanje kože i borbu protiv bakterijskog rasta. Bakterije su  često uzrok neugodnih stanja kože kao što su akne i crvenilo kože. Manuka ulje,  također ima ljekovita svojstva na rane,  može se koristiti kao učinkovit način liječenja oštećene kože i ožiljaka uzrokovanih aknama, jer djeluje na poboljšanje rasta i regeneraciju svježih stanica kože.

 

Koje proizvode Manuka ulja preporučujem?

100% prirodni proizvod sa ECOCERT certificiranim Manuka uljem od OK BIOCOSMETICS- BRUSNICA I MANUKA.!

Od davnina je poznato da za svaku bolest (problem) biljka raste. Na našu sreću, postalo je tako jednostavno očistiti lice od dosadnih bubuljica i akni.

Brusnica u kozmetici

BRUSNICA I MANUKA od OK BIOCOSMETICS je jako bogatog sastava, kao i u ostalom, sve kreme koje nam nudi OK BICOSMETICS. Naročito se među sastojcima ističe brusnica, to jeste, ekstrakt ploda brusnice. O brusnici ne treba mnogo govoriti jer se o njenom protuupalnom dejstvu već mnogo zna. Međutim, brusnica i manuka u jednoj kremi čine pravi nepobjedivi duo u borbi protiv bubuljica i akni!

Jedinstven sastav bobičastog voća brusnice daje ovom ekstraktu vrlo vrijedna svojstva:

bogat je vitaminom C i antioksidansima i stimulira prirodno pomlađivanje kože.

Naravno, jako je bitno znati ŠTA stavljamo na lice. OK BIOCOSMETICS proizvodi su prirodni i sigurni za svakodnevno korištenje. Ukoliko želite pročitati više o štetnom uticaju sintetičke kozmetike na naše zdravlje, kliknite ovdje.

Preporuka

Za još bolji rezultat pokušajte kombinirati OK BIOCOSMETICS BRUSNICA & MANUKA čime biste očistili lice i OK BIOCOSMETICS BB KREMU ZA ŽENE 6 U 1 da ujednačite ten i ublažite eventualne nepravilnosti na koži. Više o svojstvima BB KREME 6 U 1  pročitajte na linku ovdje.

Vašu OK BIOCOSMETICS BRUSNICA & MANUKA kremu za lice pronađite u najbližoj  trgovini za 13,95 KM.  Očistite svoje lice na prirodan, efikasan i siguran način.

100% prirodno, 100% za vas!

Više informacija o kremi potražite na:

http://ok-biocosmetics.com/portfolio-item/brusnica-manuka/

https://www.facebook.com/OKBIOCOSMETIC/photos/a.1639431129697730.1073741829.1451978358443009/1639432793030897/?type=3&theater