Njega kože lica proljeće-ljeto


Apr 08, 2017

NJEGA KOŽE LICA PROLJEĆE/ LJETO

ZAŠTO TREBAMO ZAŠTITITI KOŽU OD SUNCA?

     Prve zrake sunca mame osmjeh na licima i također nas mame da provodimo svoje slobodno vrijeme na otvorenom. Koliko god nam izgledalo bezazleno, ipak postoji i nekoliko bitnih stvari koje moramo znati prije dužeg boravka na suncu.

Boravak na otvorenom je uvijek dobra ideja. Bilo da se samo izležavamo na plaži, pravimo roštilj sa nama dragim ljudima ili jednostavno šetamo i uživamo u prvim sunčevim zracima, ne smijemo zaboraviti zaštititi svoju kožu. Sunce nas grije, obavija nas svojim toplim zagrljajem i pri tom hrani naš organizam toliko potrebnim D vitaminom. Ipak iako je potrebno izlagati se suncu, svi mi znamo da ne treba pretjerivati. Sunce može učiniti mnogo više štete od bolnih opekotina. Dermatolozi (doktori kože) kažu da dugotrajno izlaganje suncu uzrokuje smeđe mrlje; crvene, ljuskave mrlje; sušenje kože i bore. Uprkos svim ovim  poznatim opasnostima od izlaganja suncu, mnogi od nas smo povremeno lijeni kada je riječ o zaštiti naše kože ili jednostavno ne možemo odoljeti mitu da malo boje od sunca čini da izgledamo zdravije.

Na našu sreću živimo u doba kada je adekvatna zaštita kože na dohvat ruke. Kada je riječ od dugotrajnom izlaganju suncu, potrebna je posebna zaštita kože u obliku adekvatnih krema za sunčanje. Ponekad, dan na plaži može rezultirati sa mnogo većim potamnjenjem (crvenilom)  nego smo planirali. Ako vam koža ne stvara zaštitni pigment melanina dobro ili ako ste izloženi suncu prije nego dovoljno pigmenta može biti proizvedeno, ultraljubičaste zrake ubijaju stanice kože. Čak i blage opekotine koje se manifestuju kao malo crvenilo uništavaju sloj kože.  Bitno je izabrati pravi SPF faktor i uživati u suncu! Ipak ne treba pretjerivati i treba zaštititi osjetljive dijelove tijela poput lica sa šeširima ili kapama.

 

 

KAKO ZAŠTITITI KOŽU OD PRVIH ZRAKA SUNCA?

Proljeće je idealno vrijeme za boravak na suncu jer je smanjen rizik od opekotina. Međutim, ne smijemo podcijeniti uticaj sunca na našu kožu koju moramo i u proljeće adekvatno zaštititi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

BB kreme danas uživaju visoku poziciju kada je riječ o njezi kože lica! BB kreme su multi-tasking proizvodi koji ostavljaju  lagan osjećaj, ali stvaraju besprijekoran ten. BB stoji za Beauty Balm ili Blemish Balm. Ali šta BB kremu razlikuje od zatamnjenih ovlaživača? Odgovor leži u formuli, koja je začinjena sa moćnim antioksidansima, bori se protiv problema kao što su akne i starenje i poboljšava kožu sa svakom upotrebom. Osim toga, “pametni” pigmenti uklapaju se bez problema tako da odgovara svakom tonu kože.

Mnoge  BB kreme pružaju efikasnu zaštitu od sunca, sa širokim spektrom SPF-a. American Academy za dermatologiju preporučuju BB kreme za svakodnevnu upotrebu. Šta više, BB kreme obično sadrže cink oksid ili titan oksid, fizički sunblocks koji imaju neka ugrađena svojstva otporna na vodu.

Kada je u pitanju tretiranje kože, možete pronaći BB kreme koje sadrže:

  • Anti-aging komponente, uključujući peptide i antioksidante kao što su vitamini A, E i C
  • Hidratantne supstance poput hijaluronske kiseline i glicerina
  • Hidratantne supstance poput hijaluronske kiseline i glicerina
  • Reflektirajuće supstance kao što je kozmetički pigment MICA da daju koži blistav finiš
  • Sastojake na bazi silikona, kao što su Dimetikon, koji pomažu da koža bude glatka, djelujući slično kao temelj

Međutim, na našem tržištu u Bosni i Hercegovini postoje samo sintetičke BB kreme koje u svom sastavu imaju sastojke na bazi silikona. Zato što volimo svoju kožu, želimo je zaštititi od svih loših uticaja. O lošem uticaju sintetičkih krema na naše zdravlje kože pročitajte ovdje.

Na svu sreću, tu je BB 6 in 1 KREMA ZA ŽENE od OK BIOCOSMETICS-a! To je zdrava BIO varijanta lagane zaštite naše kože koja u svom sastavu ima sve neophodne sastojke za zdrav i blistav ten, ali ne sadrži sintetičke sastojke kao što su sastojci na bazi silikona.

BB KREMA ZA ŽENE 6 U 1 je dostupna u svim  marketima, a njena cijena je 13,95 KM.

Bogatstvo prirodnih elemenata u službi ljepote i zdravlja kože čini ovu kremu jedinstvenom na našem tržištu.

U svom sastavu ova krema sadrži KOKOSOVO ULJE za koje je poznato da djeluje protuupalno i regenerativno zahvljujući snažnim antibakterijskim svojstvima.
Također sadrži i obilje biljnih elemenata, a ono što se posebno ističe je i prirodna HIJALURONSKA KISELINA zadužena za obnovu dubljih slojeva kože, te na taj način smanjuje poremećaje na koži. Zatim, VITAMIN C, zvijezda među anti-aging sastojcima jer pomaže rastu i razvoju tkiva, zacjeljivanju rana i potiče stvaranje kolagena. I sve to dodatno obogaćeno prirodnim VITAMINOM E revitalizira, oživljava i čini kožu mekanom.

Krema za sve prilike, štiti od sunca i starenja, hidratizira, revitalizira i omekšava, hrani i sprema kožu da odoli svim izazovima.

Komentari zadovoljnih kupaca :https://www.facebook.com/OKBIOCOSMETIC/photos/a.1452151718425673.1073741828.1451978358443009/1502592693381575/?type=3&theater

Više o kremi na http://www.ok-biocosmetics.com/products/bb_women.php