Priroda, zdravlje i ljepota


Apr 08, 2017

Savjeti

Savjeti za njegu kože

PRIRODA, ZDRAVLJE I LJEPOTA

Svi mi težimo zdravijem i kvalitetnijem načinu života. Naša nastojanja da očuvamo naše zdravlje često su otežana zbog stresa, nedostatka vremena za kvalitetnu njegu ili jednostavno zato što nismo dovoljno upućeni.

Često i nismo svjesni koliko toksina ulazi u naš organizam na dnevnoj bazi. Naravno, moramo znati koliko su kvalitetni hrana i piće koje unosimo direktno u naš organizam. Svjedoci smo revolucije u organskoj hrani koja je svakoga dana sve prisutnija i sve lakše dostupna. Ova pristupačnost organske BIO hrane i namirnica u našoj zemlji uzela je pravog zamaha i sve više ljudi okreće se pirodi kao najboljem izvoru zdravlja. Unošenjem kvalitetnih i organskih tvari u naš organizam mi preuzimamo kontrolu nad našim zdravljem i regulišemo ŠTA unosimo u naš organizam. Međutim, iako pazimo da sve što unesemo u naš organizam bude organsko i kvalitetno (bez toksina), postoji još jedna opasnost koja vreba naš organizam, a na koju često ne obraćamo dovoljno pažnje.

Kao najveći organ našeg tijela, koža često ne dobiva dovoljno pažnje koju zaslužuje.

Ono što znamo o našoj koži jeste da je ona svojevrsni oklop koji čuva cjelokupni organizam. Međutim, naša koža i nije baš najbolji oklop koji u prirodi možemo pronaći. Koža je mehka, lahko se oštećuje i bez naše pomoći ne može pružiti zaštitu koju oklop treba da pruža našem organizmu. Što znači- ako pružimo našoj koži adekvatnu njegu, ona će nam uzvratiti zdravljem i ljepotom. Naravno, druga funkcija kože je- ljepota. Prvo što primjetimo na drugima i što drugi primjete na nama je naša koža. Neki će reći da su zdravlje kože i ljepota kože podjednako bitni. U suštini, istina je da je zdrava koža isto što i lijepa koža. U današnje vrijeme možemo pronaći razne preparate koji nam obećavaju lijepu kožu, ali, na žalost, ne i zdravu kožu. Kako to?

Ako je zdrava koža isto što i lijepa koža, zar ne bi trebalo da nam ovi razni sintetički preparati obezbjeđuju i zdravu i lijepu kožu? Nažalost, mnogi sintetički preparati koje stavljamo na našu kožu ostavljaju štetne i trajne posljedice kako na koži, tako i ispod kože. Svi smo čuli za parafin i paraben i za njihovo štetno djelovanje na naš organizam. U skorije vrijeme možemo pronaći mnoge preparate koji ističu da ne koriste paraben ili parafin. Ako su toliko štetni za naš organizam, zašto su ih uopšte koristili u kozmetici? Ovaj primjer me navodi na razmišljanje o tome koliko još štetnih sastojaka se trenutno koristi u kozmetičkoj industriji, a koje će kasnije isticati na ambalaži kao sastojak koji više ne koriste jer je označen kao štetan.

 VS 

Na našu sreću, živimo u doba velike revolucije u organskoj proizvodnji kako hrane, tako i kozmetike. Napokon, možemo birati šta naša koža upija i čime nam hrani organizam. Nedavno na našem tržištu pojavile su se kreme za lice OK BIOCOSMETICS koje su 100 % prirodne i na svakoj kremi možemo pročitati njen INCI sastav. Na taj način možemo biti sigurni da kreme ne sadrže štetne sastojke. Naravno, moramo znati odabrati pravu kremu za naš tip kože i moramo biti sigurni da nismo alergični na neki od sastojaka. Sintetičke kreme su uglavnom „oguljene“ od svih kvalitetnih sastojaka kako bi odgovarale širim masama. Prirodna kozmetika, poput OK BIOCOSMETICS, ne sadrži skrivene sastojke i svi sastojci su certificirani kao BIO i EKO proizvodi. U svojoj ponudi biokozmetičkih krema za njegu lica OK BIOCOSMETICS nudi :

BOTOX EFFECT kremu, o kremi pročitajte ovdje
WITCH HAZEL & ALANTOIN, o kremi pročitajte ovdje,
BRUSNICA & MANUKA, o kremi pročitajte ovdje,
BB KREMA ZA ŽENE 6 U 1, o kremi pročitajte ovdje,
Q10 KREMU, o kremi pročitajte ovdje,
TAJNE INKA, o kremi pročitajte ovdje .
Sigurno svako od nas može pronaći savršenu kremu za njegu lica među ovim kremama. Isto kao što trebamo paziti na hranu i piće koje unosimo u naš organizam, moramo paziti i na kvalitet tvari koje unosimo u organizam putem naše kože.Svoju kremu možete kupiti u svim  trgovinama širom BiH. Redovnim korištenjem pružite svojoj koži kvalitet koji zaslužuje. Vaša koža će vam biti zahvalna i uzvratiti će zdravljem i ljepotom.