Tipovi kože-odaberite kremu za lice za svoju kožu


Mar 08, 2015 ,

Kozmetika iz srca prirode, kako smo je s razlogom nazvali, spravljena je sa puno ljubavi i modernoj recepturi sa francuskim šarmom i daje najbolje što koža poželjeti može.

Najveći organ ljudskog organizma je upravo koža i kao takvu je treba i posmatrati.

Napravili smo mali uvod kako bi mogli pravilno tretirati našu kožu

Kao prvo bitno je pravilno čistiti našu kožu. Preporučljivo je čišćenje lica kože ujutro i navečer da biste se oslobodili od prljavštine izvana, make-up, lučenja toksina , mrtvih stanica, višak masnoće… Čišćenje omogućuje koži da diše i priprema je za nanošenje odgovarajuće kozmetike. Za čišćenje koristiti mlaku vodu sa sapunom, gelom ili mlijekom koji nisu agresivni. Uskoro ćemo u ponudi imati gelove i mlijeka za čišćenje lica i tijela.

Nakon što smo očistili našu kožu potrebno je da se tokom dana koža zaštiti i održi hidratacija kože, a noću je potrebno kožu nahraniti, i pomoći joj da se regeneriše . Ovisno o potrebama vaše kože možete upotrijebiti različite vrste zaštite, kao što su hidratantna, zaštita protiv bora i umirujuća. OK! biocosmetics u svom asortimanu ima kreme za razne tipove kože a cilj nam je da ubrzo ponudimo i druge proizvode uključujući mlijeko za čišćenje, tonike i mnoge druge proizvode za njegu kože. Naš cilj se ogleda u tome da naši proizvodi budu prepoznatljivi po svojoj kvaliteti a da cijenom budu pristupačni mnogim ljudima.

Odaberite pravi proizvod za Vaš tip kože.

Za više informacija Kontaktirajte nas

Tipovi kože

Ključ zdravlja je unošenje zdravih tvari u naš organizam. Zato je podjednako bitna kako zdrava prehrana, tako i zdrava i prirodna kozmetika koja se u naš organizam upija preko naše kože. Osim našeg uticaja, koža je izložena mnogim uticajima sredine i načina života kojim živimo.

...

Suha koža

...

Normalna koža

...

Masna koža

...

Kombinovana koža

...

Dehidrirana koža

...

Osjetljiva koža